Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Afarat, a anunţat că, sâmbătă, un singur pacient COVID de Terapie Intensivă a plecat în Ungaria, cu elicopterul şi vor mai ajunge în ţara vecină şi alţii cu forme de terapie intermediară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Un singur pacient a plecat astăzi de la Oradea, cu elicopterul, către Debrecen, de terapie intensivă. Acum mai pleacă pacienţi care sunt mai uşor, nu de terapie intensivă, de oxigen sau de altceva, adică de terapie intermediară, dar vor pleca din zona de graniţă”, a declarat Raed Arafat.
 
El a participat, sâmbătă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, care a constat în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.
 
În ultimele zile, mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu COVID au fost transferaţi în spitale din Ungaria, fie pe cale aeriană, fie pe cale terestră.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.