Reprezentanţii RADET spun că problemele în furnizarea agentului termic în cartierul Aviaţiei sunt cauzate de lucrări urgente, în timpul cărora s-a constatat că este nevoie de înlocuirea mai multor conducte decât se estima iniţial, dar şi de realizarea unei consolidări a galeriei în care se lucrează, întrucât exista pericolul surpării acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne cerem scuze locuitorilor cartierului Aviaţiei pentru problemele întâmpinate în furnizarea agentului termic în această perioadă. Deficienţele înregistrate cu precădere în orele de consum maxim sunt cauzate de lucrările de primă-urgenţă dispuse pentru îmbunătăţirea alimentării cu agent termic în acest cartier", se arată într-un comunicat de presă al RADET.

Sursa citată menţionează că, după începerea lucrării din Bulevardul Iancu de Hunedoara, s-a constatat degradarea plăcilor de beton care acoperă galeria în care urmau să se desfăşoare lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare.

"Această situaţie prezenta un risc multiplu deoarece exista posibilitatea surpării galeriei. Riscul exista atât pentru conductele ce urmau a fi înlocuite, cât şi pentru transportul rutier, având în vedere faptul că în această zonă, la suprafaţă, sunt amplasate liniile de tramvai. Pentru a preîntâmpina prăbuşirea galeriei a fost necesară efectuarea unei structuri metalice de susţinere, iar în urma expertizei efectuate s-a constatat că este absolut necesară înlocuirea unei cantităţi mai mari de conductă decât cea planificată iniţial", spun reprezentanţii RADET.

Lucrarea care se desfăşoară pe Bulevardul Iancu de Hunedoara şi care presupune înlocuirea unor porţiuni de conductăa de diametrul 700 mm, cu o vechime de peste 50 de ani, alături de cea desfăşurată la intersecţia străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, fac parte din măsurile dispuse pentru îmbunătăţirea alimentării cu agent termic în cartierul Aviaţiei. Magistrala are o importanţă vitală în funcţionarea sistemului de termoficare în zona de Nord a Capitalei.

Termenul avansat de constructor este 15 noiembrie, termen la care alimentarea cartierului Aviaţiei va fi făcută din CET Grozavesti.

"Problemele privind furnizarea agentului termic sunt accentuate de faptul că în momentul de faţă acest cartier este alimentat din CET Sud, adică de la o distanţă de aproximativ 8 kilometri", mai arată RADET.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.