Psihoterapeutul Raluca Ştefan a afirmat, în legătură cu modalitatea prin care un pacient poate gestiona problema kilogramelor în plus, că dacă abordăm această situaţie şi din punct de vedere psihologic, atunci putem menţine un stil de viaţă sănătos. Ea a menţionat că astfel antrenăm şi creierul, nu numai muşchiul la sala de fitness.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Raluca Ştefan a fost întrebată marţi, la Maratonul Medika TV: Cum tratăm corect obezitatea, cum ar trebui să gestioneze un pacient problema kilogramelor în plus. 
“Intri într-un cerc vicios. De obicei căutăm să avem o recompensă sau o satisfacţie imediată, căutăm soluţii rapide, diete fulger pe internet, căutăm zece reţete care ne garantează că putem să slăbim foarte rapid. Şi de multe ori chiar reuşim. Dar pe o perioadă scurtă de timp. Dacă abordăm această situaţie şi din punct de vedere psihologic, putem să implementăm şi să menţinem un stil de viaţă sănătos, să antrenăm şi creierul, nu numai muşchiul la sala de fitness, să antrenăm şi mintea să mănânce sănătos şi atunci, cumva, o abordare psihologică este mai mult decât necesară. Trebuie văzut dacă există anxietate, un stres, dacă e vorba de mâncat compulsiv, dacă persoana respectivă are un istoric traumatic. Sunt şi mulţi factori psihologici care ne determină să luăm în greutate”, a explicat Raluca Ştefan.
Ea a mai fost întrebată cum putem scăpa de mâncatul compulsiv. 
 
 

“E nevoie de un stil de viaţă care să includă o sănătate psihică, o stare de bine, să includă sportul în viaţa de zi cu zi. Chiar dacă la început, probabil dacă nu am făcut deloc sport, o să-mi fie greu să merg la sală sau să fac acasă .Inclusiv pe partea psihică sportul ajută foarte mult. Se eliberează serotonină, se eliberează hormoni ai fericirii. Este un bun înlăturător al depresiei sportul. Atunci mâncăm să fim prezenţi, să ne concentrăm pe ceea ce mâncăm, să nu ne uităm la televizor, să nu mai mâncăm în trafic, în maşină sau la telefon. Să fim atenţi la ce mâncăm şi să facem din mâncat până la urmă nu o plăcere, o satisfacţie, ci o necesitate. Dar să nu ne mai ferim atât de acea mâncare”, a mai transmis Raluca Ştefan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.