Psihologul Bianca Poptean afirmă că părinţii foarte autoritari, dar şi cei care sunt foarte protectori sau anxioşi, nu îşi ajută copiii să găsească în familie validarea de care au nevoie, iar acest fapt îi poate împinge pe tineri să intre în anturaje riscante, unde se consumă droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebată, miercuri seară, la Medika Tv, cum ar trebui să explice părinţii copiilor că validarea lor ca membri ai unui grup nu trebuie făcută de cei care consumă substanţe stupefiante, psihologul Bianca Poptean a afirmat că încă înainte de vârsta adolescenţei copiii trebuie să se simtă validaţi, lucru pe care nici educaţia foarte autoritară, nici cea oferită de părinţi protectori sau anxioşi nu îl poate realiza. 
 
”Lucrurile trebuie pornite cumva mai dinainte, nu când ajung la vârsta adolescenţei, sunt studii şi teorii care arată că un stil de parentaj autoritar, bazat pe critică, sau parentajul de tip elicopter, eu le rezolv pe toate, eu te protejez, sau dacă sunt un părinte anxios, eu împing, involuntar, copilul către a-şi găsi validarea. Dacă nu o găseşte la părinte, atunci o caută într-un anturaj de risc”, a afirmat Bianca Poptean.
 
Ea a povestit că mulţi dintre tinerii care ajung să intre în anturaje care îi încurajează să se drogheze nu au o conexiune reală cu părinţii, nu sunt ”văzuţi” de către părinţii lor. 
 
În ceea ce priveşte relaţiile existente la şcoală, psihologul a precizat că dacă situaţia elevilor care se droghează ”nu este tratată cu delicateţe, din păcate se poate obţine contrariul”, iar copilul poate renunţa la şcoală, poate intra în anturaje mai periculoase şi atunci ”se pierde”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.