Psihologul Bianca Pescaru a declarat că în ultima vreme se observă o degradare a stării de sănătate mintală a românilor, iar cauzele ţin de perioada de pandemie, războiul din Ucraina sau criza economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din observaţiile clinice pe care le am, dar şi din  informaţiile care îmi parvin, din munca colegilor mei (...) se observă o degradare foarte mare a sănătăţii mintale a noastră, la nivel de societate, mai ales după acei ani foarte grei ai pandemiei, urmaţi de acest război care este aproape de noi, plus criza economică, toate aceste lucruri fiind factori foarte mari care determină această degradare a stării psihice a populaţiei, din păcate”, a declarat psihologul Bianca Pescaru, marţi seară, la Medika TV.
 
Întrebată dacă s-a schimbat percepţia legată de stigmatizare faţă de cei care apelează la ajutorul psihologilor, Bianca Pescaru a explicat că se observă o îmbunătăţire din acest punct de vedere.
 
”Suntem într-un trend ascendent, din punctul acesta de vedere, şi pe noi specialiştii care activăm în această zonă, nu poate decât să ne bucure acest lucru. Dar încă mai este mult de lucru”, a spus Bianca Pescaru.
 
Potrivit datelor prezentate la Medika TV, prevalenţa bolilor psihice a crescut în România, în ultimii 10 ani, de cel puţin 6 ori.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.