PSD va iniţia o propunere legislativă prin care Guvernul să fie obligat să asigure testarea periodică gratuită pentru COVID-19 a elevilor astfel încât unităţile şcolare să poată continua desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa PSD va asigura câte două teste antigen pe săptămână, pentru fiecare elev din România. Efectuarea testelor rapide se va putea face la cabinetele şcolare, acolo unde acestea există şi funcţionează, la medicul de familie sau la alţi furnizori de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate, arată un comunicat de presă al partidului.

Conform sursei citate, fondurile necesare pentru achiziţia testelor şi pentru administrarea acestora va fi asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului.

„În condiţiile în care varianta Delta a virusului este mult mai contagioasă, inclusiv în rândul copiilor şi adolescenţilor, şi ţinând cont că elevii sub 12 ani nu au opţiunea vaccinării anti-COVID-19, testarea periodică a elevilor reprezintă o măsură absolut necesară pentru combaterea transmiterii virusului în unităţile de învăţământ”, conchide sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.