Marcel Ciolacu a anunţat joi că la şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD a fost luată decizia să fie atacată în contencios administrativ hotărârea Guvernul care prevede alocarea, din Fondul de rezervă, a peste 876 de milioane lei către unităţile administrativ teritoriale pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului. Liderul social-democraţilor a mai spus că PSD solicită o ordonanţă care să suspende aplicarea acestei hotărâri şi va face demers penal către primarii, cât şi către miniştrii care au avizat documentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Asistăm zilele acestea la cel mai sinistru spectacol pe care le oferă partidele care au pierdut aceste alegeri. Mai mult, observăm pe subsemnatul Ludovic Orban, cel care acum o săptămână ne anunţa că democratic partidul care a câştigat alegerile trebuie să şi facă propunerea de prim-ministru către preşedintele României, cum încearcă cu disperare să se menţină în fruntea PNL prin două lucruri: de a fi iarăşi premier, cu toate că şi-a dat demisia pentru că a pierdut alegerile, şi astăzi Guvernul a emis o hotărâre prin care a împărţit sume importante doar administraţiilor conduse de membri ai PNL. Este o mită, după ce acum o lună de zile a existat la fel o hotărâre de Guvern, printr-o mită electorală către administraţiile PNL, aceasta este o mită ca primarii PNL să îl susţină în continuare de a fi preşedintele PNL”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului. 

El a mai spus că niciun Guvern sau premier nu şi-a permis să emită o astfel de hotărâre, însă sub Guvernul lui Orban s-a întâmplat de trei ori acest lucru.

„Am luat hotărârea, în cadrul Consiliului Politic Naţional alături de colegii mei, să atacăm atât la contenciosul administrativ această hotărâre de Guvern, să solicităm o ordonanţă de suspendare a aplicării hotărârii de Guvern şi mai mult să facem un demers penal către primarii, către miniştrii care au avizat această hotărâre de Guvern. Mi se pare corect ca, după 30 de ani, această practică să înceteze. Nimeni niciodată, niciun premier şi niciun Guvern nu şi-a permis aşa ceva. Acest lucru s-a întâmplat de trei ori sub guvernul domnului Orban”, a completat Ciolacu. 

Liderul PSD a explicat că banii au fost mutaţi discreţionar din Fondul de rezervă al Guvernului, către unităţile administrativ teritoriale, fără a exista o formulă de calcul a Ministerului de Finanţe.

„S-au mutat sume importante în Fondul de rezervă al premierului şi de acolo discreţionar, deoarece dacă această distribuire a banilor se făcea prin Ministerul de Finanţe şi s-ar fi făcut în funcţie de o formulă, s-au mutat în Fondul de rezervă al prim-ministrului şi de acolo fiecare sumă a fost transmisă după bunul plac al celui care a redactat acest document”, a conchis preşedintele social-democraţilor.

Executivul a aprobat joi, printr-o hotărâre de Guvern, alocarea a peste 876 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, unor unităţi şi subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru finanţarea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului 2020, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţie a copilului, pentru luna noiembrie a acestui an, arată un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.