Ministrul Justiţiei a declarat, vineri, că noua strategie anticorupţie 2016 - 2020, adoptată miercuri de Guvern, vizează reducerea la jumătate a fraudelor din achiziţiile publice, precum şi aderarea României la Convenţia Anti-Mită a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Scontăm să obţinem la sfârşitul celor patru ani, cu condiţia ca strategia să fie asumată de fiecare dintre noi, scontăm să ne încadrăm în media Uniunii Europene privind percepţia şi mentalitatea publică internă a cetăţenilor români legată de amploarea femomenului de corupţie, să reducem cu 50 la sută cauzele de fraudare şi de corupere a procedurilor de achiziţii publice, implementarea măsurilor preventive anticorupţie în peste 80 la sută din instituţiile publice şi întreprinderile publice, ca parte a unui plan mai amplu de integritate, să atingem mecanismele de verificare şi cooperare, acele obiective care nu au fost atinse în cadrul MCV”, a spus Raluca Prună.

Un alt rezultat al implementării strategiei anticorupţie ar fi, potrivit ministrului Justiţiei, ca România să poată adera la Convenţia Anti-Mită a OCDE.

Strategia vizează, de asemenea, şi promovarea la nivel regional şi internaţional a experienţei în materia luptei anticorupţie pe care România a dobândit-o.

"Avem o şansă extraordinară, România a înregistrat progrese remarcabile în combaterea corupţiei şi putem spune că avem o ţară în care justiţia, spre disperarea unora, funcţionează şi funcţionează foarte bine”, a declarat Raluca Prună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.