Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi şi Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) au încheiat un protocol pentru a asigura un acces mai facil persoanelor cu dizabilităţi pe stadioane şi arene sportive, atât ca spectatori, cât şi ca sportivi. Documenteul prevede, pe lângă evenimente speciale dedicate acestor persoane, accesibilizarea arenelor sportive. ”Punem bazele unei societăţi în care sportul este cu adevărat pentru toţi”, a declarat preşedintele ANS, Elisabeta Lipă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD), instituţie din subordinea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), instituţie aflată în subordinea Guvernului României îşi întăresc colaborarea pentru promovarea drepturilor conferite persoanelor cu dizabilităţi”, anunţă, luni, Ministerul Muncii şi ANS.

Ministurl Muncii, Simona Bucura Oprescu, apreciază că ”este important să îi sprijinim pe cei aflaţi în dificultate să participe activ la viaţa socială”.

”Bucuria vine, de cele mai multe ori, din lucrurile simple. Ceea ce pentru mulţi dintre noi reprezintă ceva normal, firesc, pentru persoanele cu dizabilităţi poate fi complicat din cauza barierelor de mobilitate dar şi a discriminării. Este important să îi sprijinim pe cei aflaţi în dificultate să participe activ la viaţa socială, să se bucure de competiţii sportive şi să se bucure de aprecierea pe care o merită pentru performanţele pe care le obţin. Aceşti oameni sunt adevărate modele de curaj, perseverenţă şi dorinţă de a reuşi. Doamna Elisabeta Lipă nu este doar o mare campioană care a dus tricolorul nostru pe cele mai înalte podiumuri ci şi o susţinătoare activă a disciplinelor sportive destinate persoanelor cu dizabilităţi”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Potrivit datelor transmise de semnatari, protocolul presupune colaborarea pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi la programele şi evenimentele sportive inclusiv prin monitorizarea îndeplinirii cerinţelor de accesibilizare a facilităţilor sportive.

În baza acestui acord urmează să fie dezvoltate programe sportive pentru persoanele cu dizabilităţi dar se va axa şi pe crearea cadrului legal in vederea formarii antrenorilor şi instructorilor sportivi pentru persoanele cu dizabilităţi. O altă componentă a protocolului prevede încurajarea şi sprijinirea sportivilor cu dizabilităţi să participe la competiţii naţionale şi

”Prin acest parteneriat, punem bazele unei societăţi în care sportul este cu adevărat pentru toţi, o lume în care fiecare persoană, indiferent de condiţia sa fizică, se poate bucura de beneficiile şi bucuria activităţii fizice. Dorim să-i inspirăm şi să-i încurajăm pe toţi membrii societăţii să-şi descopere potenţialul sportiv, contribuind la o comunitate mai sănătoasă, mai unită şi plină de energie”, a declarat preşedintele ANS, Elisabeta Lipa.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.