Aproximativ 30.000 de oameni au protestat la Timişoara timp de peste trei ore, în Piaţa Victoriei, iar oamenii au spus că vor reveni şi duminică seara pentru a se asigura că prevederile ordonanţei de urgenţă a Guvernului nu vor intra în vigoare. Organizatorii le-au spus oamenilor să nu arunce pancartele pe care au scris mesajele, ci să le predea lor, astfel încât acestea să facă parte dintr-o expoziţie viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul de la Timişoara a început la ora 19.00, după ce grupuri de oameni au sosit în Piaţa Victoriei din toate cartierele oraşului.

În timpul protestului s-a scandat, s-a cântat şi s-au strigat lozinci împotriva Guvernului, s-a rostit şi rugăciunea ”Tatăl nostru”, iar la final s-a cântat ”Deşteaptă-te, române” şi ”Timişoara, Timişoara”, imnul oraşului Timişoara.

Oamenii au spus că vor reveni şi duminică seara să protesteze la Timişoara şi vor continua protestul până când se vor asigura că prevederile OUG nu vor intra în vigoare.

Organizatorii au făcut apel la oameni ca la finalul protestelor să nu arunce pancartele pe care au scris mesaje la adresa Guvernului, a premierului Sorin Grindeanu sau a liderului PSD Liviu Dragnea şi pe care le-au folosit la mitinguri, ci să le predea lor. Aceste pancarte urmează să facă parte dintr-o expoziţie viitoare care va putea fi vizitată la Timişoara, spun organizatorii protestelor de la Timişoara.

La fel ca în această seară, protestatarii au fost îndemnaţi să se adune în diferite locuri din cartiere şi de acolo să pornească încolonaţi înspre Piaţa Victoriei.

Protestul de duminică seara este programat să înceapă la ora 19.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.