Sute de persoane au ieşit în stradă, joi, seară, în mai multe oraşe din ţară pentru susţinerea Laurei Codruţa Kovesi şi a Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA). ”DNA nu uita, noi suntem de partea ta”, este mesajul pe care-l transmit protestatarii care strigă lozinci împotriva PSD şi a ministrului Tudorel Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

La Sibiu, oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş imediat după anunţul lui Tudorel Toader cu referire la revocarea Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA. 

La ora transmiterii acestei ştiri, peste cinci sute de persoane au pornit în marş pe străzile din oraş şi din cartiere se alătură protestatari.

Manifestanţii au pancarte cu mesaje de susţinere pentru Laura Codruţa Kovesi, steaguri tricolore şi scandează lozinci împotriva PSD. 

Şi la Iaşi s-au adunat peste o sută de persoane, în Piaţa Unirii, pentru susţinerea şefei DNA. Totodată, cei prezenţi în piaţă cer demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Oamenii scandează "Tudorel, slugă model", "Tudorel nu eşti ieşean, marş la Dragnea-n Teleorman", "DNA, te vom apăra", "PSD, ciuma roşie", "Hoţii la-nchisoare, nu la guvernare".

Manifestanţii au steaguri tricolore, ale UE şi SUA, dar şi fluiere şi vuvuzele.

Ieşenii continuă să vină în piaţă, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare.

La Cluj-Napoca sunt peste trei sute de protestatari care au pornit în marş pe străzile din zona centrală, scandând ”DNA nu uita, noi suntem de partea ta”. 

După ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anuntat că declanşează procedura de revocare din funcţie a Laurei Codruta Kovesi de la şefia DNA, aproximativ 200 de oameni au ieşit în stradă, la Timişoara.

În urma unui apel lansat pe Facebook, oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei.

”Este o mişcare de susţinere a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, au transmis protestatarii. 

Oamenii strigă: "Ruşine, ruşine să vă fie", "Hoţii, hoţii" şi "Tudorel, slugă model" sau "Cine nu sare, ori e cu Tudorel, ori nu vrea schimbare".

La Constanţa, peste 40 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii

Protestatarii au scandat “Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta”, “Tudorel demisia”, “PSD, ciuma roşie”, “Toader Tudorel slugă la cartel”, “Anticipate”, “Ruşine să vă fie”.

Manifestanţii au steagul României şi pe cel al Uniunii Europene, dar şi fluiere şi vuvuzele.

Manifestarea se desfăşoară paşnic. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.