Câteva sute de oameni au protestat marţi seară în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificările aduse Codului Penal. Ei au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit după ce a aşteptat doi ani să primească un nou plămân.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Victoriei după ora 19.00, într-un protest denumit ”Oprim codul penalilor! Stop, penalilor”, anunţat de Corupţia Ucide după ce Senatul a adoptat marţi proiectul de modificare a Codului Penal. Iniţial, în Piaţa Victoriei s-au adunat câteva zeci de oameni, dar după ora 20.00 numărul manifestanţilor a crescut, ajungând la peste 500.

Manifestanţii, care au avut pancarte cu mesaje precum "Hoţia şi prostia conduc România" sau "Jos labele de pe Codul penal", au scandat "Hoţii", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Demisia", "PSD, ciuma roşie" sau "Analfabeta".

La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor şi au cântat imnul. De asemenea, ei au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul care a murit luni seară la Institutul Marius Nasta din Capitală, după ce a aşteptat doi ani să facă un transplant pulmonar, deşi strânsese banii pentru operaţie în urma unei campanii de donare iniţiată pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.