Comunitatea Declic organizează, joi, un protest pe picioroange în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a atrage atenţia asupra faptului că infecţiile nosocomiale sunt "grav subraportate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunea de protest "Cât o mai lungiţi cu nosocomialele?" va avea loc de la ora 11.00, în faţa Ministerului Sănătăţii.

"Membrii Declic, alături de doi acrobaţi pe picioroange, cu bacterii imprimate pe haine, vor defila prin faţa birourilor de la Ministerul Sănătăţii, simbolizând invazia infecţiilor din spitale", au transmis organizatorii.

Protestul are loc la şase luni de la depunerea la Ministerul Sănătăţii a petiţiei "Raportaţi infecţiile intraspitaliceşti’". Documentul, semnat de peste 20.000 de oameni, va fi depus din nou, la minister, la finalul acţiunii de protest. 

Comunitatea Declic îi cere ministrului Ioana Mihăilă să ia măsuri concrete pentru raportarea infecţiilor intraspitaliceşti.

Comunitatea Declic are peste 880.000 de membri activi care militează pentru o societate mai dreaptă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.