Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au declanşat un protest spontan joi dimineaţă, astfel că nicio maşină nu a ieşit pe traseu în Capitală, Directorul societăţii Adrian Criţ afirmă că protestul este ilegal şi lansează acuzaţii la adresa licderului sindical Vasile Petrariu. La ora 14:00 sunt programate negocieri între sindicat şi conducerea STB. Protestatarii cer creşterea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca urmare a protestului ilegal al unor salariaţi din cadrul STB SA la îndemnul reprezentanţilor Sindicatului Reprezentativ, călătorii din zona metropolitană se găsesc în imposibilitatea de a utiliza pe durata grevei titlurile de călătorie achiziţionate, mai multe vehicule din parcul STB SA fiind blocate în depouri şi autobaze. Menţionăm faptul că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi. De asemenea, STB SA se va adresa instanţei pentru a declara greva ilegală şi pentru recuperarea prejudiciului”, a anunţat STB, afirmaţiile fiind reluatre ulterior,într-o conferinţă de presă, de directorul societăţii, Adrian Criţ.
Criţ a declarat într-o conferinţă de presă că încep să se îmbunătăţească condiţiile de muncă şi şi-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu sindicaliştii. El l-a acuzat pe liderul de sindicat că este în incompatibilitate,  că are afaceri şi că acesta simte că a pierdut puterea.
De asemenea, a calificat greva ca ilegală, spunând că trebuia asigurată circulaţia unei treimi din parcul auto.
Un punct de vedere transmis de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov (TPBI), potrivit căruia ”având în vedere că, în dimineaţa zilei de joi, 20.01.2022, STB SA nu a scos niciun vehicul pe traseu ca urmare a unui protest al salariaţilor, TPBI face apel la conducerea şi la salariaţii operatorului să respecte prevederile legale şi, indiferent de situaţia negocierilor, să asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară atât în Bucureşti, cât şi în zona metropolitană”.
”Pentru situaţii urgente neprevăzute, TPBI este pregătit cu un program minimal de transport pentru operatorul STB SA, prin care să fie asigurată o treime din capacitatea normală de transport. Conform reglementărilor, TPBI a indicat în acest program traseele esenţiale şi modul recomandat de împărţire a parcului redus de vehicule, pentru ca locuitorii Capitalei să se poată deplasa către principalele puncte de interes ale oraşului şi să se menţină legăturile cu staţiile de metrou”, preciza asociaţia.
De asemenea, argumenta că, potrivit reglementărilor în vigoare, oprirea totală a lucrului în situaţia actuală de stare de alertă, cu incidenţă crescută a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2, este ilegală şi produce un deserviciu uriaş populaţiei Capitalei. Negocierile dintre conducerea STB SA şi angajaţii operatorului nu trebuie să-i afecteze pe călători.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.