Zeci de cadre medicale de la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi au protestat, miercuri la prânz, după aducerea în unitate a unei paciente care este suspectă de infectare noul coronavirus care urma să nască.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia a fost transferată cu ambulanţa de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi la Maternitatea Elena Doamna din municipiu.

Angajaţii au ieşit în curtea maternităţii pentru un protest spontan şi au spus că nu înţeleg de ce pacienta nu a fost transferată la Maternitatea Cuza Vodă din oraş, unitate care asigură linia de gardă în cursul zilei de miercuri şi care este dotată cu echipamente speciale.

Oamenii au scandat “Nu avem echipamente“ şi “E un abuz“. Protestul a durat câteva zeci de minute.

Angajaţii maternităţii s-au plâns că nu au primit echipamente necesare pentru a putea trata pacienţii infectaţi cu coronavirus, ci doar măşti şi mănuşi.

La faţa locului au fost aduşi jandarmi, pentru a calma situaţia.

În cele din urmă, la mMaternitatea Elena Doamna au ajuns doi medici de la cealaltă maternitate dn oraş, aceştia intrând imediat în sala de operaţie.

Angajaţii maternităţii unde a avut loc protestul afirmă că, dacă nu sunt luate măsuri adecvate în cel mai scurt timp, s-ar putea repeta scenariul de la Spitalul jJudeţean Suceava, unde zeci de cadre medicale sunt infectate de coronavirus, iar unitatea a fost închisă pentru dezinfectare.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.