Zeci de oameni s-au adunat, duminică la prânz, în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a protesta faţă de procurorii care au anchetat cazul Caracal, în care Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii adunaţi în Piaţa Universităţii din Bucureşti poartă steaguri tricolore şi fotografii cu cele două adolescente, Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, şi au strigat lozinci precum ”Procurori, judecători fac din ţară tot ce vor”, ”Ruşine”, ”Un sistem de ticăloşi”.

La protest participă şi Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu.

”Astăzi încearcă să ne bage pe gât un rechizitoriu, adica o poveste frumoasă care este scris de nişte interlopi care sunt nişte instituţii ale statului. Nu ne vom lăsa până când justiţia îşi va face treaba aşa cum trebuie. Cei care nu sunt astăzi aici vor regreta când ceva asemănător li se va întâmpla.  În toată Europa, în SUA sunt proteste. Mesajul pe care vrem să îl dăm e că oamenii statului sunt de fapt interlopi. Duminica viitoare vom merge la Caracal, în faţa Poliţiei, vreau să văd cum se uită poliţiştii în ochii nostri (...) Următorul miting îl vom face în faţa televiziunilor mincinoase”, a declarat Alexandru Cumpănaşu.

De asemenea, printre cei prezenţi la protest se află şi bunicul Luizei Melencu care a susţinut că nepoata sa şi Alexandra Măceşanu trăiesc şi a cerut ca fetele să revină acasă.

Oamenii adunaţi în Piaţa Universităţii urmează să se deplaseze la sediul Parchetului General unde îşi vor continua protestul.

”La ora 13.00 vom pleca la Parchetul General, acolo unde s-a decis trimiterea în judecată a unei poveşti, fără probe”, a mai anunţat Cumpănaşu.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată, în cazul Caracal, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.