Comunitatea Declic organizează, joi, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, un protest intitulat "Scoateţi lacătul de la curtea şcolii! Strada nu e loc de joacă!", constând în improvizarea unui spaţiu de joacă tocmai pentru a atrage atenţia că strada nu este potrivită pentru acest lucru. Totodată, o petiţie cu 10.000 de semnături prin care se cere ca toate curţile şcolilor să fie accesibile pentru copii şi în timpul liber, în week-end-uri şi în vacanţe va fi înmânată primarului Emil Boc, preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, care să îi convingă şi pe ceilalţi edili.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

În cadrul acţiunii de protest, organizată de la ora 10.00, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, membrii Declic vor improviza un spaţiu de joacă în faţa instituţiei, tocmai pentru a atrage atenţia autorităţilor că strada nu este un loc de joacă potrivit. 

Totodată, o petiţie semnată de 10.000 de cetăţeni va fi înmânată primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la finalul protestului. Semnatarii cer ca toate curţile şcolilor să devină accesibile copiilor şi în perioada vacanţelor. Prin funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc are pârghiile necesare pentru a-i convinge pe toţi primarii din ţară să deschidă curţile şcolilor în timpul liber, în weekend-uri şi pe timpul vacanţelor, consideră reprezentanţii Declic.

"Curţile şcolilor ar trebui să fie principalele locuri din cartier în care copiii să facă sport, în aer liber. Primarii refuză să deschidă curţile şcolilor fără să aibă vreun motiv întemeiat. Pur şi simplu nu le pasă de siguranţa celor mici, care fie ajung să se joace pe stradă, în parcările aglomerate din cartiere sau în locuri nesigure, fie ajung să se închidă în case, condamnaţi la sedentarism", a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Comunitatea Declic este creată din sute de mii de oameni obişnuiţi, care trăiesc în România sau în diaspora. În prezent, peste 880 000 de membri activi militează pentru o societate mai dreaptă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.