Angajaţi din Poliţie, penitenciare şi militarii trecuţi în rezervă protestează, joi, la sediul Parlamentului şi la prefecturile din judeţele Iaşi, Timiş şi Cluj. Sindicaliştii susţin că nu solicită creşteri de salarii, ci cer aplicarea unor acte normative. Şi sindicaliştii de la Sanitas pichetează Parlamentul. Sindicaliştii au fluiere, vuvuzele şi bannere cu revendicările lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CITEȘTE ȘI Timişoara: Peste o sută de sindicalişti din Poliţie şi penitenciare solicită în cadrul unui protest aplicarea integrală a legii salarizării

 

 
UPDATE: Protestul de la Parlament a început la ora 12.00, fiind prezenţi sindicalişti din întreaga ţară, din mai multe domenii. 
 
Sindicaliştii din Poliţie scandează: ”Votul pe buget să daţi, că de noi tot nu scăpaţi”. 
 
Şi sindicalişti din Sănătate sunt la protest.
 
”Peste 100 de membri SANITAS din Bucureşti şi din ţară pichetează Palatul Parlamentului, acolo unde în aceste momente se decide situaţia bugetară a Sănătăţii şi Asistenţei sociale pentru anul 2022. În acelaşi timp, mii de alţi membri SANITAS, angajaţi din spitalele publice, instituţiile medicale, medico-sociale şi de asistenţă socială din ţară sunt în grevă japoneză pe timp nelimitat. Organizaţiile judeţene SANITAS au cerut prefecturilor să convoace în regim de urgenţă comisiile de dialog social de la nivelul autorităţilor locale pentru a discuta problemele grave cu care se confruntă sistemul public de sănătate şi cel de asistenţă socială, dificultăţi la care autorităţile răspund doar cu soluţii punctuale şi incomplete, adoptate sub presiune şi fără un fundament real”, a transmis SANITAS.
 
ŞTIRE INIŢIALĂ: Iniţial, protestul de la Bucureşti fusese anunţat ca având loc în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. Joi seară, sindicatele reprezentative pentru aceste categorii profesionale au anunţat că protestul programat în Bucureşti va avea loc nu la Guvern, ci în Piaţa Revoluţiei, la sediul Legislativului. 
 
"Schimbarea locului protestelor din Capitală se datorează faptului că s-a anunţat prezenţa membrilor Guvernului în Parlament cu ocazia dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2022. Organizaţiile sindicale au transmis amendamente la proiectul de Lege a bugetului de stat pentru anul 2022, care să facă posibilă respectarea legii şi eliminarea discriminărilor pentru personalul şi pensionarii din sectorul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 
 
În teritoriu, mitingurile vor avea loc la sediile celor trei prefecturi. 
 
Angajaţii şi pensionarii din poliţie, penitenciare şi armată cer aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) şi actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
 
Totodată, Federaţia Sanitas a anunţat că pichetează, joi, de la ora 12.00, Parlamentul. Protestul este programat să aibă loc la intrarea Parcul Izvor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.