Angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică Buzău au protestat, marţi, în faţa instituţiei, timp de o oră, reclamând discriminări salariale şi neaplicarea unui memorandum asumat de Guvern pentru soluţionarea problemelor salariale din sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Angajaţii DJS Buzău au protestat faţă de salarizarea discriminatorie, faţă de aplicarea Legii nr 153/2017 şi faţă de neaplicarea Memorandumului asumat de Guvernul României în 13.07.2022 privind soluţionarea problemelor salariale la nivelul Direcţiilor Judeţene de Statistică.
 
Ei au ieşit în faţa instituţiei, marţi, şi au protestat timp de o oră, anunţând că, dacă revendicările nu le vor fi soluţionate, nu vor mai colecta şi furniza date statistice din judeţul Buzău şi vor refuza participarea la centralizarea rezultatelor alegerilor din 2024.
 
Revendicările statisticienilor buzoieni sunt: stabilirea salariilor de bază ale funcţionarilor publici cu funcţii de execuţie şi conducere, precum şi ale personalului contractual din cadrul DJS Buzău la nivelul administraţiei publice centrale, acordarea majorării salariului de bază cu 15% pentru complexitatea muncii pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul DJS Buzău, mărirea schemei de personal corespunzător volumului de activitate şi deblocarea angajărilor, exceptarea structurilor subordonate Institutului Naţional de Statistică de la procesul de desfiinţare/reorganizare/fuzionare sau transfer al activităţii, conform prevederilor Legii nr. 296/2023 privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe termen lung.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.