Câteva zeci de angajaţi ai Serviciilor Judeţene de Ambulanţă din Buzău şi Vrancea au protestat joi timp de o oră, în faţa sediului instituţiei. Liderii ambulanţierilor au dat citire revendicărilor pe care le au, marcând debutul şi finalul protestului prin pornirea sirenelor şi girofarelor maşinilor de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Vrancea, circa 50 de angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea au protestat joi, timp de o oră, în faţa sediului instituţiei. Oamenii spun că au decis să iasă din stradă, nemulţumiţi de decizia guvernanţilor de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat, din 2018. Salariaţii de la Ambulanţă se tem că în acest fel le vor scădea salariile.

Aceasta nu este singura nemulţumire a salvatorilor de vieţi. Ei vor şi ambulanţe mai bune, dar şi colegi noi.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Deficitul de personal este o altă problemă cu care ne confruntăm, serviciile de ambulanţă aflându-se în imposibilitatea de a atinge necesarul de personal din cauza subfinanţării serviciilor de ambulanţă. Considerăm că aceasta este o minimalizare a importanţei activităţii medicale pe care o desfăşurăm”, a declarat Marinela Preda, vicepreşedintele sindicatului din cadrul SAJ Vrancea.

La Buzău, protestul a început la ora 11.00, moment în care pentru 30 de secunde ambulanţierii au pornit sirenele şi girofarele maşinilor care staţionau în parcul auto.  La acţiune au participat circa 20 de angajaţi ai SAJ Buzău, din rândul celor care nu se aflau în tură.

„Unul dintre punctele care ne au scos în stradă este cel privind reglementarea sporurilor pentru că de la 1 ianuarie anul viitor vor fi reduse la 30 la sută,  al doilea punct este parcul auto care este destul de învechit şi în ultimii ani nu am mai primit nici o maşină. Ne descurcăm cu ce avem dar e greu,  funcţionale sunt toate maşinile, pentru că le întreţinem cum putem, mergem in service cu ele, dar nu stiu cât vor mai merge”, a declarat liderul sindicaliştilor SAj Buzău, Dan Dogaru.

O altă nemulţumire a sindicaliştilor din cadrul SAj Buzău este deficitul de personal cu care se confruntă sindicaliştii.

Sindicaliştii spun că dacă nu vor primi niciun răspuns, după data de 4 octombrie vor stabili calendarul acţiunilor la nivel naţional. Vor fi pichetate sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor şi în plus, sindicaliştii nu exclud declanşarea unei greve.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.