Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova au scos definitiv de pe piaţă 700.000 de litri de băuturi răcoritoare care erau depozitate în soare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că în urma unei informaţii apărute în spaţiul public referitoare la modul în care sunt depozitate sticlele cu băuturi răcoritoare, într-o zonă aflată în oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova, o echipă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova a făcut un control, care a confirmat cele semnalate.
 
Comisarii au constatat, astfel, la sediul companiei Maspex Romania SRL din Vălenii de Munte, care este producător al unor produse marca Tymbark, diverse sortimente de băuturi răcoritoare depozitate în aer liber, sub acţiunea directă a razelor soarelui. 
 
Protecţia Consumatorilor din Prahova a precizat că acest mod de păstrare nu respectă condiţiile menţionate pe eticheta produselor, unde este specificat clar: "a se păstra la loc uscat şi răcoros, ferit de razele soarelui şi de îngheţ". 
 
Producătorul din Vălenii de Munte a fost amendat cu 30.000 de lei, iar cantitatea de 700.000 de litri de băuturi răcoritoare a fost retrasă definitiv de la comercializare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.