Proprietarii de imobile vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte instalarea dispozitivelor menite să prevină inundarea subsolurilor imobilelor în cazul precipitaţiilor abundente. Aceasta, în condiţiile în care cel puţin 20 de clădiri dintre cele care au necesitat recent intervenţii pentru evacuarea apei nu aveau montate astfel de dispozitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consultanţa este gratuită şi este oferită de Apa Nova după ce, cu ocazia mai multor intervenţii, s-a constatat nu doar că numeroase clădiri nu au niciun fel de instalaţie care să prevină inundarea subsolurilor, dar că sunt şi situaţii în care, deşi astfel de sisteme, numite "clapete de sens", există, sunt montate greşit.

Acestea trebuie dispuse pe segmentul de instalaţie de canalizare care aparţine propietarilor de clădiri. De altfel, proprietarii au obligaţia să ia în calcul instalarea clapetelor încă din momentul în care construcţia este în faza de proiectare, în funcţie de poziţia faţă de reţeaua publică de canalizare.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În ultimii ani, situaţiile în care cantităţile mari de precipitaţii determinau inundarea trotuarelor şi a carosabilului în Capitală s-au redus considerabil, atât ca urmare a modernizării sistemului de canalizare, dar şi ca urmare a curăţării casetei de sub Dâmbovişa, care acum funcţionează la întreaga capacitate, în condiţiile în care în 1990 aceasta era de 47%.

Un rol important l-a avut şi creşterea gradului de educare a populaţiei în ceea ce priveşte utilizarea şi protejarea sistemului de canalizare.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.