O promenadă pietonală va fi deschisă temporar între două spaţii importante pentru centrul Capitalei, vineri, când filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România împlineşte 20 de ani de la înfiinţare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Promenada va fi deschisă între Piaţa Amzei şi Parcul „IC Brătianu”.

Filiala Bucureşti organizează acţiunea în cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2021 - ediţia a XIX-a, începând cu ora 16:00.

Mai puţin cunoscut publicului larg şi deschis pe o latură doar către Bulevardul Dacia, parcul „IC Brătianu” este rar utilizat. A fost proiectat să funcţioneze drept grădina Aşezămintelor „IC Brătianu”, accesul făcându-se prin casa „IC Brătianu”.

OAR Bucureşti, Biblioteca Naţională a României şi Primăria Sectorului 1 au realizat o legătură între zona Piaţa Amzei şi Parcul „IC Brătianu”, prin deschiderea Aşezămintelor „IC Brătianu”.

Astfel, va fi experimentat un parcurs pietonal nou pentru centrul Capitalei, un parcurs care va avea ca punct nodal parcurgerea casei „IC Brătianu” prin intermediul căreia parcul va putea fi accesat din vecinătatea imediată a Pieţei Amzei şi nu doar prin bulevardul Dacia.

Aşezămintele „IC Brătianu” au fost închise în 2012, iar legătura cu parcul „IC Brătianu” nu a funcţionat nici în perioada de dinainte de 1989, nici acum. De aceea, deschiderea temporară a acestei promenade reprezintă o iniţiativă cu totul specială ce doreşte să onoreze spaţiul public urban din centrul capitalei.

Aşezămintele „IC Brătianu” au fost proiectate de arhitectul Petre Antonescu în stil neoromânesc, iar grădina casei, actualul parc, a fost iniţiată chiar de soţia lui Brătianu, Elişa Brătianu, pionier al promovării iei româneşti.

În cadrul acţiunii, va fi vernisată, în aer liber, expoziţia de fotografie INSTA’Bucureşti şi Anuala de Arhitectură Bucureşti 2020.

De asemenea, împreună cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, ca proiect-pilot al Anualei de Arhitectură Bucureşti, va fi lansat, tot pe 8 octombrie, un program comun de educaţie pentru sprijinirea studenţilor şi tinerilor arhitecţi pentru implicarea în administraţie: „Atelierul de Arhitect-Şef".

Toate acţiunile vor avea loc cu respectarea condiţiilor şi regulilor implementate în această perioadă în Bucureşti, participanţii trebuind să prezinte dovadă vaccinării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.