Proiectul de reconstruire al Pieţei Matache şi de revitalizare a cartierului Buzeşti - Berzei va intra pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Sector 1 de joi, anunţă Primăria Sector 1. După 10 de ani de nedreptate putem repara greşeala celor dinaintea noastră şi să dăm dovadă că putem pune interesul comun înaintea orgoliilor politice, a transmis primarul Clotilde Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Punctul central al întregii investiţii îl constituie Hala Matache (Subsol + Parter), unde Primăria Sectoruluiu 1 va integra elemente din construcţia originală şi care va păstra destinaţia de piaţă agro-alimentară. Administraţia locală a Sectoruluiu 1 şi-a propus să atragă aici producătorii din jurul Capitalei”, precizează Primăria.

Pentru revitalizarea zonei din jurul pieţei, Primăria Sectoruluiu 1 implementează cele mai bune modele din alte capitale europene. Vrem să construim zece spaţii comerciale (Subsol + Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană - 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea staţii de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spaţii verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc, mai arată comunicatul.

“După 10 de ani de nedreptate putem repara greşeala celor dinaintea noastră şi să dăm dovadă că putem pune interesul comun înaintea orgoliilor politice. Am muncit foarte mult la faza birocratică a acestui proiect (început în 2021), dar în sfârşit studiul de fezabilitate şi restul documentaţiilor sunt gata. Acest proiect pe care l-am trimis pe masa consilierilor locali va permite dezvoltarea urbanistică a zonei pe termen mediu şi lung. Am ţinut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier şi de cerinţele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraş. Aşa cum am spus în repetate rânduri, salvăm ce se mai poate salva din clădirile noastre reprezentative şi reconstruim ce au dărâmat primarii care nu au dat doi bani pe patrimoniul acestui oraş. Nu contează că primarul Armand sau altcineva propune acest proiect de refacere a Halei şi a întregii zone învecinate, contează ceea ce lăsăm moştenire, contează ca noi să demostrăm că se poate”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Toate pavilioanele pieţei vor fi imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Sectorului 1 a colaborat cu arhitecţi de renume, cu membrii ai comunităţii din zonă, comercianţii din piaţă şi societatea civilă.

“Lansez aici un apel public către cetăţeni, arhitecţi, ONG-uri şi politicieni din toate partidele: Haideţi să reconstruim o parte din istoria oraşului cu toată priceperea noastră! Suntem datori bucureştenilor să refacem o parte din istoria acestui oraş care a fost distrusă abuziv de fostele administraţii locale”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.