Proiectul care prevede majorarea la 1.500 de lei a stimulentului de reinserţie pentru părinţii care revin la muncă înainte de împlinirea vârstei de şase luni a copilului a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, în primă lectură. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că aceasta este "o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui şi, de asemenea, de susţinere a angajatorului cu forţă de muncă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Turcan a vorbit, miercuri, în briefingul de după şedinţa de Guvern, despre proiectul privind creşterea stimulentului de reinserţie de care beneficiază în prezent părinţii aflaţi în concediul de creştere a copilului, proiect discutat de Executiv în prima lectură.

"În momentul de faţă, dacă se întorc la muncă înainte de îndeplinirea perioadei de doi ani de zile, primesc un stimul de 650 de lei pentru încă un an. Noi considerăm că o măsură de suplimentare a veniturilor, de scădere a riscului deprofesionalizării părintelui şi, de asemenea, de susţinere a angajatorului cu forţă de muncă ar fi acoperită de o creştere a stimulului de reinserţie la 1.500 de lei, care să fie acordat mamelor sau părinţilor care se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de şase luni a copilului, pe toată durata în care ar fi beneficiat de concediu pentru creşterea copilului", a explicat Turcan.

Ea a spus că este o măsură care aduce un sprijin la bugetul statului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.