„Fiecare copil contează”, proiect implementat de organizaţia Salvaţi Copiii România, este marele câştigător al Galei Societăţii Civile 2020. Proiectul face parte din programul de reducere a mortalităţii infantile care se axează pe dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante şi programe socio-medicale la nivelul comunităţilor vulnerabile din mediul rural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul a început în 2010, iar până anul acesta 96 de maternităţi, secţii de terapie intensivă şi secţii de pediatrie din toate judeţele ţării au fost dotate cu peste 630 de echipamente.

Numai anul trecut au fost dotate 52 de maternităţi cu echipamente de care au beneficiat 30.000 de nou născuţi.

Proiectul „Fiecare copil contează” este câştigător al premiului I la secţiunea Sănătate. Organizaţia Salvaţi Copiii a obţinut, de asemenea, premiul I la secţiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective pentru proiectul „Raport privind respectarea drepturilor copilului în România (2019) – Salvaţi Copiii/ Avocatul Poporului”, fiind astfel singura organizaţia care a câştigat trei premii în cadrul competiţiei anuale Gala Societăţii Civile 2020.

Organizaţiile care au fost dublu premiate în cadrul Galei Societăţii Civile sunt: Asociaţia Culturală Gabriela Ionescu şi Slavomir Popovici, Asociaţia La Primul Bebe, Asociaţia Lindenfeld - Ajungem Mari, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Fundaţia Regală Margareta a României, Fundaţia Terre des hommes, Fundaţia Vodafone România, Matei Alexandra (iniţiatoarea ACT – tacâmuri flexibile) şi Organizaţia Umanitară CONCORDIA.

În perioada 25 februarie – 20 mai 2020, în competiţia Galei Societăţii Civile 2020, ediţia a XVIII-a, au fost înscrise 199 de iniţiative: 160 de proiecte, 20 de programe şi 19 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 4 iunie – 22 iulie, de către 48 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi reprezentanţi ai sectorului privat.

La fel ca în 2019, anul acesta cele mai multe proiecte au fost înscrise la secţiunea Proiecte pentru Tineret, respectiv 40, urmată de Educaţie, Învăţământ, Cercetare, cu 39 de proiecte, la egalitate cu secţiunea Premiul Special pentru INOVAŢIE.

Câştigătorii Galei Societăţii Civile 2020 au fost anunţati la postul Rock FM, în cadrul emisiunii „Evening Glory. Talk show de bine cu Exarhu”, la care au fost invitaţi Diana Oncioiu, Gelu Duminică, Roxana Bucată şi Vlad Mixich, membri ai juriului.

În anul 2019, Gala Societăţii Civile s-a alăturat proiectului Plasti Prix, creat de The Institute şi Lidl România, iar trofeele ce vor fi oferite câştigătorilor Galei Societăţii Civile 2020 sunt realizate din plastic reciclat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.