Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, un proiect de lege prin care este interzisă comercializarea produselor care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau a căror provenienţă nu este dovedită. Amenzile prevăzute pentru încălcarea prevederilor legale sunt între 2.000 şi 20.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiect de Lege abrogă legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi modifică ordonanţa Guvernului 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

Prin urmare, „se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii, după caz, care nu îndeplinesc condiţiile stabilite prin lege sau de bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege”, arată actul normativ adoptat de către deputaţi. 

Amenzile contravenţiale prevăzute sunt de la 2.000 lei la 20.000 lei.

Pe 2 septembrie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar Camera Deputaţilor l-a adoptat marţi decizional, astfel legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.