Proiectul „Code for Romania TaskForce”, implementat de organizaţia Code4Romania, este marele câştigător al Galei Societăţii Civile 2021. Scopul programului a fost de a livra în cel mai scurt timp posibil o suită de aplicaţii software pentru a sprijini eforturile de combatere a efectelor pandemiei în România şi diaspora românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Code for Romania TaskForce, care a fost demarat pe 11 martie 2020, la câteva zile de la declanşarea pandemiei, a livrat un ecosistem de soluţii digitale care au fost proiectate, dezvoltate, testate şi livrate în doar 40 de zile: stirioficiale.ro | datelazi.ro | cetrebuiesafac.ro | rohelp.ro | jurnalmedical.ro | diasporahub.ro.

Beneficiar direct a fost Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, iar la realizarea programului, în primele două luni, au contribuit 11 angajaţi full-time şi peste 420 de voluntari, care au dedicat în medie 80 de ore fiecare. Code for Romania Taskforce este un mod de lucru şi un mecanism de răspuns rapid care poate genera, în regim de urgenţă, soluţii tehnologice destinate ajutorării echipelor de intervenţie sau comunicării de masă dintre autorităţi şi cetăţeni pentru a contribui eficient la restabilirea stării de normalitate.

Code for Romania TaskForce este câştigătorul premiului I la secţiunea Proiecte şi campanii de Voluntariat. Organizaţia Code4Romania a obţinut, de asemenea, premiul II la secţiunea Programe pentru Civic Tech 911.

Organizaţiile şi grupurile de iniţiativă care au fost multipremiate în cadrul Galei Societăţii Civile 2021 sunt: Asociaţia Centrul de Resurse în Comunicare, Asociaţia Geeks for Democracy (G4D), Asociaţia Magic, Code4Romania, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Grupul „Iniţiative pentru Bilca”, Grupul de iniţiativă Plan B, Salvaţi Copiii România şi Social Innovation Solutions.

În urma parteneriatului încheiat între Ashoka România şi Gala Societăţii Civile, în premieră a fost acordat Premiul pentru Impact Social unei organizaţii înscrisă în cadrul competiţiei: Fundaţiei Progress pentru proiectul CODE Kids - Copiii fac coding în bibliotecile publice. În baza acestui parteneriat, Gala Societăţii Civile şi Ashoka România lansează, începând cu această ediţie, un masterclass pentru câştigătorii GSC - Impact Academy. Aici organizaţiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activităţile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Pentru a putea continua misiunea lor de a face bineşi pentru a-şi putea susţine cauzele, fiecare câştigător al premiului I din cadrul competiţiei a fost premiat de partenerul principal Rompetrol cu câte un voucher de carburant în valoare de 1.000 de dolari.

În perioada 8 aprilie - 27 mai, în competiţia Galei Societăţii Civile 2021, ediţia a XIX-a, au fost înscrise 205 iniţiative: 162 de proiecte, 12 programe şi 31 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, în perioada 22 iunie - 3 august 2021, de 52 de specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit şi reprezentanţi ai sectorului privat.

Anul acesta, cele mai multe proiecte au fost înscrise în secţiunea Proiecte şi campanii de Voluntariat - 34 -, urmată de Proiecte pentru Tineret, cu 33 de proiecte, şi de secţiunea Premiul Special pentru Inovaţie, cu 32 de proiecte.

Câştigătorii Galei Societăţii Civile 2021 au fost anunţati la Rock FM, în cadrul emisiunii „Evening Glory”, moderată de Răzvan Exarhu, o co-producţie Rock FM şi Gala Societăţii Civile, ce i-a avut ca invitaţi pe Mihai Craiu, Paul Angelescu, Smaranda Witec şi Vlad Tăuşance, membri ai juriului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.