Autorităţile judeţene au semnat un contract în valoare de peste 7,9 milioane de lei, bani europeni, pentru modernizarea instalaţiei electrice şi realizarea unui sistem de ventilare şi tratare a aerului în două clădiri ale Spitalului de Pneumoftiziologie din Galaţi, unde sunt trataţi pacienţii cu COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat, miercuri, un nou contract cu fonduri europene pentru Spitalul de Pneumoftiziologie.
 
Potrivit unui comunicat de presă transmis de CJ Galaţi, este vorba de modernizarea instalaţiei electrice şi realizarea unui sistem de ventilare şi tratare a aerului, folosind şi instalaţii cu presiune negativă, în două clădiri ale spitalului, acolo unde au fost şi sunt tratate cazurile de infectare cu coronavirus. Valoarea contractului de finanţare este de 7.978.880 de lei.   
 
“Este o investiţie extrem de importantă pentru Spitalul TBC, care va aduce mai multă siguranţă pentru pacienţi şi pentru personalul medical. Vom reface în totalitate instalaţia electrică din cele mai importante corpuri de clădire, folosind la interior aşa-numitele cabluri «halogen free», care sunt ignifugate şi rezistente la impact. De asemenea, vom monta şi instalaţii de ultimă generaţie de ventilare şi tratare a aerului, folosind în anumite saloane şi spaţii medicale inclusiv sisteme cu presiune negativă, care filtrează în mod continuu aerul. Fluxul şi presiunea aerului au un rol foarte important în eliminarea germenilor, sistemul cu presiune negativă fiind eficient şi împotriva contaminărilor în cazul pacienţilor contagioşi, mai ales atunci când vorbim de coronavirus sau tuberculoză”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 
 
Finanţarea acestui proiect este realizată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.