Deputata USR Pollyanna Hangan a depus un proiect de lege în Parlament pentru a nu mai fi remuneraţi membrii consiliilor consultative existente la nivelul agenţiilor teritoriale ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), membri numiţi direct şi netransparent, fără garanţii de competenţă şi profesionalism. Partidul maai precizează în comunicatul de presă că, odată adoptată, propunerea legislativă va aduce economii de milioane lei la bugetul statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La începutul anului, am depus un proiect de lege pentru ca membrii Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică – ATOP – să nu mai fie remuneraţi. Proiectul depus astăzi este similar, vizează eliminarea plăţii unor persoane care nu au niciun fel de rol executiv. Se consumă bani de la bugetul de stat fără a exista o transparenţă în ceea ce priveşte distribuţia acestor sume. Vă reamintesc că aceste persoane, pentru doar o şedinţă pe lună, primesc 10% din indemnizaţia directorului executiv al AJOFM”, a declarat deputata USR Pollyanna Hanganc, conform comunicatului de presă.

Potrivit dispoziţiilor în vigoare din Legea 202/2006 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, consiliile consultative tripartite există la nivelul agenţiilor judeţene şi, asemenea CA al ANOFM, sunt alcătuite din câte 15 membri:

- 5 membri, din care un membru reprezentant al autorităţilor publice locale, numit de preşedintele consiliului judeţean, şi 4 membri reprezentanţi ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale propuse de agenţiile teritoriale, numiţi de prefect;

- 5 membri desemnaţi de confederaţiile sindicale reprezentative la nivel naţional;

- 5 membri desemnaţi de confederaţiile patronale reprezentative la nivel naţional.

Pentru fiecare membru al celor 42 de consilii consultative, remuneraţia este de 10% din salariul de bază al directorului executiv al agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă.

„Practic, indiferent de performanţă, capacitate sau de orice alt criteriu obiectiv, aceste persoane sunt remunerate pentru simpla participare la o şedinţă, fără a se putea verifica dacă au avut vreo activitate sau dacă dacă această activitate a dus la îmbunătăţirea serviciului public furnizat către cetăţean. Potrivit datelor primite de la 33 de consilii consultative şi centralizate de deputata USR Pollyanna Hangan, în anul 2019 s-au cheltuit peste 5 milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor de şedinţă ale membrilor acestora”, mai indică sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.