Autorităţile române şi cele din Republica Moldova derulează un proiect pe fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro care are ca scop modernizarea a trei puncte vamale de pe graniţa estică a Uniunii Europene, la frontiera dintre România şi Republica Moldova. Proiectul vizează cresterea eficientei structurilor de control care asigura siguranta si securitatea cetatenilor, respectiv a structurilor vamale, poliţiei, poliţiei de frontieră şi serviciilor cu atributii de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere şi ar urma să fie finalizat în iunie 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile române anunţă că marţi, la Chişinău, a avut loc şedinţa premergătoare întâlnirii comitetului de coordonare al Proiectului ,,Reabilitarea şi modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe graniţa România-Moldova, respectiv birourile vamale Albiţa-Leuşeni, Sculeni - Sculeni şi Giurgiuleşti - Giurgiuleşti”, proiect care vizează modernizarea celor trei puncte de trecere a frontierei de pe graniţa de est a Uniunii Europene, considerate puncte strategice de trecere a frontierei, care îndeplinesc un rol important în ceea ce priveşte politica de securitate a UE. 
 
Proiectul, accesat prin cadrul Programului Operaţional Comun România - Republica Moldov, are o valoare totală de 10 000 000 de euro şi este finanţat de Uniunea Europeană. Acesta are în vedere „creşterea eficienţei structurilor de control care asigură siguranţa şi securitatea cetăţenilor, respectiv a structurilor vamale, poliţiei, poliţiei de frontieră şi serviciilor cu atribuţii de combatere a criminalităţii organizate transfrontaliere”, se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi seară de Direcţia Generală a Vămilor. 
 
„În acest proiect sunt implicate structuri centrale şi locale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi din cadrul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, beneficiarii finali fiind 347 de lucrători vamali ce vor fi instruiţi pentru utilizarea echipamentului de control nedistructiv care îşi desfăşoară activitatea în cele trei puncte vamale ce vor fi modernizate în urma implementării proiectului, echipament absolut necesar, ţinând cont de faptul că peste 2 milioane de autovehicule trec anual frontiera prin cele 3 puncte vamale”, precizează documentul citat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.