Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis, joi, date referitoare la Programul Sănătate pentru perioada 2021 – 2027, care prevede 700 de milioane de euro care vor fi folosiţi pentru bolnavii cronici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste 700 milioane de euro investiţi în infrastructură şi în servicii medicale pentru bolnavii cronici, prin Programul Sănătate 2021 – 2027. Numărul serviciilor de paliaţie pentru adulţi şi copii de care beneficiază pacienţii cronici situează acum România în jumătatea inferioară a clasamentului ţărilor din Uniunea Europeană. Capacitatea de îngrijire acordată bolnavilor cu maladii cronice este limitată şi concentrată într-un număr redus de unităţi, iar personalul specializat este deficitar”, a transmis, joi, MIPE, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că investiţiile în îngrijirea pe termen lung sunt una dintre priorităţile Programului Sănătate 2021 – 2027 şi vor fi direcţionate către unităţile sanitare care diagnostichează şi tratează boli cronice cu evoluţie terminală şi care oferă îngrijire paliativă pentru o perioadă limitată de timp, inclusiv pentru pacienţii aflaţi în fază terminală care au nevoie de asistenţă medicală specifică în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii. 

Bugetul de peste 700 milioane de euro dedicat acestei priorităţi înseamnă: 

- 24 unităţi sanitare care furnizează servicii de paliaţie, construite/reabilitate şi dotate; 

- 20 spitale publice mici, municipale şi orăşeneşti, construite/reabilitate şi dotate; 

- 12 unităţi sanitare care furnizează servicii de reabilitare/ recuperare, reabilitate şi dotate; 

- 5.146 persoane formate. 

”Investiţiile în componenta medicală a îngrijirilor pe termen lung finanţate prin Programul Sănătate 2021 – 2027 vor fi completate prin intervenţii cu o componentă socialaă finanţate prin PNRR şi prin Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021 – 2027”, a mai transmis MIPE.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.