Ministerul Sănătăţii a contractat 2.970.000 de doze de vaccin antigripal pentru noul sezon rece, iar pentru piaţa liberă există o estimare de punere în vânzare a altor 800.000 de doze, a anunţat ministrul de resort, Nelu Tătaru, la videconferinţa Profit Health Forum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tătaru a arătat că numărul de doze contractate a pornit de la datele transmise de medicii de familie, după ce în februarie anul acesta numărul de doze utilizate a fost de 1.450.000.

Totodată, dacă pe piaţa liberă pentru sezonul trecut au fost importate 500.000 de doze, acum există ”promisiuni” pentru 800.00 de doze de vaccin antigripal.

Având în vedere suprapunerea cu pandemia de Covid-19, Ministerul Sănătăţii a pregătit unităţi sanitare pentru tratatarea separată a cazurilor de gripă, a mai spus Nelu Tătaru, conform Profit.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.