O profesoară din Iaşi, corector la Evaluarea Naţională, a fost confirmată cu noul coronavirus, DSP demarând o anchetă epidemiologică în acest caz, întrucât femeia ar fi intrat în contact cu 30 de cadre didactice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Profesoara este corector la disciplina Limba şi literatura română la centrul de la Şcoala Postliceală Sanitară "Grigore Ghica Vodă" din municipiul Iaşi, iar la sfârşitul acetei săptămâni a fost depistată pozitiv.

Femeia a fost internată la spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.

"Să sperăm că este singurul profesor infectat din centrul de corectare respectiv. 30 de cadre didactice sunt posibili contacţi. Fiind corector, nu a intrat în contact cu elevii", a declarat Laviniu Lăcustă, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi.

Până duminică, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 848 de cazuri de coronavirus, spitalele din oraş care tratează bolnavii de Covid-19 fiind aproape pline.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.