Produsele lactate nu vor mai fi furnizate în şcolile din Vrancea din 5 octombrie, a anunţat Consiliul Judeţean Vrancea, care a precizat că distribuitorul a invocat, în luarea acestei decizii, creşterea costurilor de producţie, furajele mai puţine şi mai scumpe din cauza secetei, dar şi numărul scăzut al animalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că, începând cu data de 5 octombrie, nu se vor mai furniza lapte şi produse lactate în şcolile din judeţul Vrancea.
 
Motivul acestei decizii îl reprezintă solicitarea de reziliere a acordului cadru din ”Programul Naţional în Şcoli al României 2017-2023”, venită din partea operatorului economic SC Dunărea Prod SRL (punct de lucru sat Lămoteşti, comuna Milcovul).   
 
“Cauza invocată pentru stoparea furnizării acestor produse este contextul economic general afectat: lipsa materiei prime şi volumele limitate de lapte, care sunt în scădere din cauza diminuării efectivelor de animale şi a secetei din acest an, care a dus la obţinerea de furaje mai scumpe şi mult mai puţine, precum şi creşterea generalizată a costurilor de producţie. Operatorul economic nu va mai fi în măsură să furnizeze lapte şi produse lactate ca urmare a epuizării stocurilor produse în luna august 2022. În această situaţie se află şi judeţele Iaşi, Vaslui şi Bacău”, se arată în comunicat.
 
Consiliul Judeţean Vrancea a anunţat că va începe în scurt timp procedura de licitaţie pentru a asigura lapte şi produse lactate în şcolile din judeţ, precizând că soluţia este de a atribui contractele pe loturi, zonal, astfel încât să fie încurajaţi inclusiv producătorii locali să depună oferte.
 
În şcoli va continua furnizarea celorlalte produse destinate elevilor, respectiv corn şi produse de panificaţie şi mere, a precizat sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.