Şeful DIICOT, procurorul Felix Bănilă, spune, referindu-se la intervenţia jandarmilor la locuinţa familiei Luizei Melencu, că ”nimeni nu este îndreptăţit să invoce lipsa de încredere pentru a nu se supune executării unei autorizaţii a unui judecător”. În plus, Bănilă susţine că acţiunea din localitatea Dioşti nu a fost ”un exerciţiu de forţă excesivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cred că de data asta şi avocatul dumnealor ar trebui să le explice. Nimeni nu cred că este îndreptăţit să invoce lipsa de încredere pentru a nu se supune executării unei autotizaţii a unui judecător”, a afirmat procurorul şef al DIICOT, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Felix Bănilă a precizat că jandarmii prezenţi la locuinţa familiei tinerei dispărute au avut drept misiune punerea în aplicare a unei decizii a unui judecător de la Tribunalul Bucureşti, document care este ”mai mult decât o ordonanţă a procurorului”.

Acesta a precizat că nu se poate implica în ancheta procurorilor care instrumentează acest caz, dar şi că intervenţia oamenilor legii nu a fost „un exerciţiu de forţă excesivă”.

”Au încercat să le explice despre ce este vorba. (...) La faţa locului a fost prezent un ofiţer de poliţie judiciară delegat de procurorii DIICOT. Nu vreau să stigmatizez pe nimeni, nici să arunc cu degetul, procurorii nu vor să încalce legea. Dacă personalul de la ambulanţă care s-a prezentat ca urmare a apelului la 112  vor preciza că e o problemă de natură medicală, cei însărcinaţi cu executarea mandatului de aducere vor consemna”, a spus procurorul şef al DIICOT.

Acesta a mai spus că prelevarea probelor ADN de care anchetatorii au nevoie se face de către personal specializat, autorizat pentru astfel de manevre, iar procurorii de caz decid unde se face acest lucru.

Vineri seară, după ce timp de mai multe ore jandarmi şi poliţişti au aşteptat la locuinţa familiei Melencu, bunicul tinerei dispărute a fost preluat cu o ambulanţă pentru a fi transportat la spital, după ce bărbatul a suferit pusee de hipertensiune.

Iniţial, bunicul şi mama tinerei dispărute au refuzat transportul la spital, iar bărbatul a încercat de două ori să se autoincendieze, a doua oară turnându-şi combustibil pe haine. De fiecare dată jandarmii au intervenit şi l-au oprit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.