Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunţă, miercuri, că vaccinarea a început în alte 25 de centre de vaccinare, trei în Bucureşti, câte nouă în Dolj şi Hunedoara şi patru în Timiş. În această etapă, vaccinarea se adresează personalului medical şi medico-social.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că, miercuri, procesul de vaccinare a început în alte 25 de centre, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. 
 
Astfel au fost deschise pentru vaccinare următoarele centre: 
 
- (3) Bucureşti: Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Agrippa Ionescu”;
 
- (9) Dolj: Spitalul Clinic Municipal „Filantropia”, Spitalul „Filişanilor” Filiaşi, Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova, Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, Spitalul Municipal Băileşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul CFR Craiova, Spitalul Municipal Calafat şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni;
 
- (4) Timiş: Spitalul Judeţean, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Victor Popescu” şi Spitalul Municipal Lugoj;
 
- (9) Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Municipal Brad, Spitalul Orăşenesc Haţeg, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul de Urgenţă Petroşani, Spitalul Municipal Orăştie, Spitalul CF Simeria, şi Spitalul Municipal Vulcan.
 
”În centrele de vaccinare menţionate anterior se vor utiliza atât doze recepţionate de România în prima tranşă, cât şi în cea de-a doua tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a Municipiului Bucureşti”, au mai transmis autorităţile. 
 
Potrivit acestora, de la Centrul Naţional de stocare Cantacuzino au fost distribuite 1.470 doze de vaccin pentru unităţile medicale din Bucureşti. De la Centrul regional Timişoara au fost repartizate 1.850 doze de vaccin, 875 pentru unităţile medicale din Timişoara şi 975 pentru cele din judeţul Hunedoara, doze alocate din cea de-a doua tranşă primită de România în data de 29 decembrie 2020. 
 
De asemenea, de la Centrul regional Craiova au fost distribuite 975 doze pentru spitalele din judeţul Dolj, doze alocate din cea de-a doua tranşă primită de România în data de 29 decembrie 2020.
 
”Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfăşoară, conform Strategiei naţionale de vaccinare, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat”, a transmis Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. 
 
Până marţi, la ora 17.00, au fost vaccinate 2.778 de cadre medicale. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.