Guvernul a decis, joi, că probele orale ale examenului de Bacalaureat nu se vor susţine în acest an, ci ele se vor echivala sau se vor recunoaşte, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, după şedinţa de Guvern, că s-au adoptat unele prevederi referitoare la faptul că la examenul de Bacalauret, examenele de competenţe nu se vor susţine, ci se vor echivala sau se vor recunoaşte.
 
"Pentru anul şcolar 2019-2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", a transmis şi Ministerul Educaţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.