Principesa Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei a primit, joi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul unei ceremonii la care au participat principesa Margareta şi principele Radu Duda. Principesa Muna se află în România pentru a participa la Congresul de Medicină româno - iranian, la deschiderea căruia a luat parte şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceremonia decernării distincţiei a avut loc la Sala Thalia din Sibiu, în prezenţa cătorva sute de persoane. În sală, s-au aflat şi principesa Margareta şi principele Radu Duda, care, potrivit reprezentanţilor Universităţii "Lucian Blaga” din Sibiu, au fost de acord ca timp de două zile să aibă program comun la Sibiu cu membrii Casei Regale din Iordania.

"Este un moment măreţ. Acum este timpul pentru a reafirma implicarea mea în slujba oamenilor şi în sprijinul domeniului medical naţional, regional şi global. Misiunea mea are implicaţii majore în viaţa mea şi am fost recompensată cu multe oportunităţi de-a lungul acestei cărări. Am lucrat cu şi pentru poporul meu, dar şi cu oameni din întreaga lume. Vă mulţumesc pentru preţuire”, a declarat Alteţa Sa Regală, Principesa Muna Al Hussein a Regatului Haşemit al Iordaniei, după primirea distincţiei.

"Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa confirmă relevanţa şi semnificaţia culturii pentru Universitatea Lucian Blaga din Sibiu ca dimensiune esenţială a strategiei de dezvoltare. Astăzi, Alteţa voastră, comunitatea academică a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu are un moment academic important şi pentru aceasta dorim să vă mulţumim şi să aveţi aprecierile noastre depline pentru că aţi acceptat acest titlu de onoare al Universităţii. Sunt convins că acum comunitatea noastră academică a devenit mai bogată şi sunt convins că activitatea dumneavoastră în slujba oamenilor va include pe traseu şi Universitatea din Sibiu. Va mulţumim şi aveţi întreaga noastră preţuire", a declarat, la rândul său, rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Principesa din Iordania a sosit în România pentru a participa la cea de-a opta ediţie a Congresului de Medicină româno-iordanian care a avut deschiderea tot joi, imediat după ceremonia de decernare a titlului.

La eveniment a participat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"Avem nevoie de oameni care vin cu idei. Această conferinţă acum 8 ani era doar o idee. Dar, odată ce ideile sunt puse în practică, avem nevoie de oameni care să le sprijine şi care să le ajute să se dezvolte. Suntem acum la cea de-a opta ediţie a acestei conferinţe.. Dumneavoastră, Alteţă Regală, aţi oferit patronajul acestei conferinţe. Recent, şi membrii Casei Regale româneşti au oferit patronajul lor acestei conferinţe care a primit, astfel, o vizibilitate mai bună şi în România. Avem nevoie însă să ne gândim şi la viitor şi sper că veţi continua să participaţi la această conferinţă, dar în acelaşi timp, cred că gândindu-ne la viitor trebuie să ne gândim mai departe şi trebuie să îi aducem înapoi pe studenţii iordanieni în România. Ei sunt rezultatul unui program excelent de pregătire în ultimii ani, din care eu însumi am făcut parte. Unii dintre noi am rămas aici, unii dintre noi au plecat ca doctori, unii s-au specializat în România, au întemeiat familii aici, iar legăturile au rămas până acum. Cred că ai aduce înapoi pe studenţii iordaniei în România este un obiectiv la care toţi ar trebui să ne gândim, astfel încât această conferinţă să ajungă la cea de-a o suta ediţie”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a semnat un parteneriat de colaborare româno-iranian, în vederea atingerii scopului de a aduce cât mai mulţi studenţi iordanieni în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.