Premierul Ludovic Orban declară că pacienţii care au nevoie de spitalizare nu pot fi refuzaţi pe motiv că nu au făcut testul pentru depistarea COVID-19 şi anunţă că a solicitat ministrului Sănătăţii să înfiinţeze o linie telefonică la care pacienţii să semnaleze astfel de situaţii şi să ia măsuri în privinţa conducerii spitalelor în care aceste cazuri se repetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îţi faci testul de COVID numai dacă ai simptome, sau ai un istoric care să poată să genereze suspiciunea că ai fi putut contracta virusul respectiv. Este o exagerare din partea unui şef de secţie care nu vrea să interneze un pacient care nu are testul COVID”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la Digi 24.

Acesta a anunţat că i-a cerut ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, că înfiinţeze o linie TelVerde la care pacienţii cărora li se refuză acordarea de servicii medicale pe motiv că nu au făcut test pentru depistarea COVID-19 să anunţe aceste fapte.

”Imediat ce primeşte un număr de două-trei (reclamaţii – n.r.) legate de un spital, că este refuzată unor cetăţeni această solicitare de a fi internat (...) când cumulează două-trei semnalări legate de un spital să trimite imediat Corpul de Control ş imediat solicită demiterea lui, poate chiar, dacă e cazul, să sesizeze chiar organele de cercetare penală î cazul  care este vorba de fapte penale”, a adăugat Ludovic Orban.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.