Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunţă, vineri, că a fost instalat, în judeţul Bihor, primul dintre cele 12 sisteme de filtrare a deşeurilor pentru a împiedica trecerea gunoiului fluvial în ţările vecine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul succes în gestionarea transfrontalieră a deşeurilor fluviale: astăzi am pus în aplicare la Tulca, în judeţul Bihor, primul dintre cele 12 sisteme de filtrare pentru a împiedica trecerea gunoiului fluvial în ţările vecine. Continuăm munca”, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Mediului.  

Acesta a precizat că alte 11 filtre fluviale similare sunt în diferite etape de pregătire şi vor fi puse în funcţiune în curând.  

”Până la sfârşitul acestui an, vor fi finalizate planurile pentru 7 sisteme de filtrare, ale căror locaţii sunt deja stabilite şi în primăvara anului viitor vom demara lucrările de construcţie. Nu în ultimul rând, aceste sisteme de filtrare vor oferi, de asemenea, o oportunitate de a disponibiliza în mod corespunzător o proporţie semnificativă a deşeurilor fluviale”, a mai scris ministrul.  

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat, Ministerul Mediului va lansa o campanie naţională de conştientizare menită să reducă poluarea mediului, contribuind astfel la reducerea poluării apelor râurilor. 

În 26 iulie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, afirma că vor fi identificate puncte unde vor fi instalate sisteme de preluare a deşeurilor plutitoare de pe râurile care se îndreaptă către Ungaria, precizând că de mai multe ori pe aceste ape au fost transportate cantităţi uriaşe de deşeuri către ţara vecină. 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.