Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) anunţă că joi a fost semnat contractul colectiv de muncă al personalului auxiliar de specialitate, conex şi contractual din cadrul instituţiei şi din unităţile subordonate acesteia, respectiv DNA şi DIICOT. Documentul, primul de acest fel semnat la nivelul PÎCCJ, prevede constituirea unei comisii mixte de dialog care va avea „ca atribuţie principală analizarea şi soluţionarea problemelor ce pot apărea în aplicarea şi interpretarea clauzelor sale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În cursul zilei de 2 noiembrie 2023, a fost semnat contractul colectiv de muncă al personalului auxiliar de specialitate, conex şi contractual din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unităţilor subordonate, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 367/2022 privind dialogul social. (...) Durata de aplicabilitate a contractului colectiv de muncă este de 12 luni de la momentul finalizării formalităţilor de depunere şi înregistrare la ministerul responsabil cu dialogul social”, informează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Contractul prevede şi constituirea unei comisii mixte de dialog, în termen de 30 zile de la înregistrare, care va avea ca atribuţie principală analizarea şi soluţionarea problemelor ce pot apărea în aplicarea şi interpretarea clauzelor sale. 
„Acesta este primul contract colectiv de muncă încheiat de către PÎCCJ, prin semnarea sa urmărindu-se, în limitele cadrului normativ în materie, reglementarea drepturilor conferite categoriilor de personal indicate”, precizează sursa citată.
Documentul a fost semnat, din partea unităţilor de parchet din cadrul Ministerului Public de către procurorul general al PÎCCJ, Alex Florenţa iar angajaţii au fost reprezentaţi de către Federaţia Publisind, prin vicepreşedintele Cătălin Trăistariu, preşedinte al Sindicatului Dicasterial.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.