Primele şapte staţii de încărcare a maşinilor electrice din cele 300 care vor fi amplasate în Capitală au fost puse în funcţiune, vineri, în trei parcări administrate de Primăria Sectorului 4. Alte 40 de astfel de staţii urmează să fie montate până la jumătatea anului viitor, anunţă Primăria municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Municipiului Bucuresti prin Compania Municipală Energetica, în colaborare cu Primăria Sectorului 4, pun astăzi în funcţiune primele 7 staţii de încărcare a maşinilor electrice, în trei parcări administrate de Primăria Sectorului 4. PMB lansează astfel Proiectul de Construire a Infrastructurii pentru încărcarea autovehiculelor electrice în Capitală, proiect ce va cuprinde în final 300 de astfel de staţii ce vor putea fi folosite de posesorii de autoturisme electrice. Până la jumătatea anului viitor vor fi montate încă 40 de astfel de staţii, în zone precum Victoriei, Universitate, Obor, Piaţa Alba Iulia, Ateneu etc. Restul, până la 300, vor fi montate etapizat, pe parcursul a doi ani. Costul estimativ al întregului proiect se ridică la 15 milioane de euro. O staţie de încărcare mare costă 31.000 de euro, iar o staţie mică 4000 de euro", a declarat primarul general, Gabriela Firea, care a participat la punerea în funcţiune a staţiilor, alături de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Firea a spus că bucureştenii vor putea utiliza aceste staţii contra cost, prin intermediul aplicaţiei Polyfazer, care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil. Tariful perceput va fi de 1,25 lei pe unitatea de încărcare - KWh plus toate serviciile aferente. Costul unei încărcări complete nu va depăşi 30 de lei.

"Prin derularea acestui program, Primăria Municipiului Bucureşti aplică prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă şi ale Planului Integrat de Calitate a Aerului, care presupun un sistem de transport eficient, integrat, durabil şi sigur, care să contribuie la decongestionarea traficului şi reducerea poluării în regiunea Bucureşti-Ilfov", a mai spus Firea.

Gabriela Firea a explicat că în prezent în România sunt înmatriculate, conform datelor Registrului Auto Român, 1.610 maşini electrice, iar 899 dintre acestea sunt înmatriculate în Bucureşti.

Potrivit PMB, în alte oraşe din ţară acest serviciu este gratuit, întrucât numărul redus de staţii montate nu generează un consum semnificativ de curent electric, ca în cazul Bucureştiului, unde vor fi montate 300 de astfel de staţii.

"Sunt extrem de bucuros că astăzi vedem rezultatul unei colaborări eficiente între Primăria Sectorului 4 şi Primaria Municipiului Bucureşti. Avem acum primele 7 staţii electrice, iar anul viitor toate cele 12 parcări din sectorul 4, pe care le-am finalizat în proporţie de 90%,să aibă staţii de încărcare electrică. Scopul nostru este să reuşim să stimulăm cetăţenii, în acest mod, să achiziţioneze maşini electrice, consecinţa directă a acestui fapt fiind reducerea poluării", a declarat, la rândul său, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.