Primele rezultate ale celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat din acest an vor fi afişate vineri, pe site-ul dedicat şi în centrele de examen, contestaţiile putând fi depuse în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi anunţate în 29 august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele rezultate vor fi afişate în 25 august (până la ora 12:00) pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi în centrele de examen, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format standard/letric, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei este finală şi poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele finale vor fi comunicate în 29 august.

Nota minimă de promovare - pentru fiecare probă - este 5 (cinci), iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puţin 6 (şase).

Potrivit sursei citate, începând cu această sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei generalizează evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaţilor. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce priveşte criteriile de evaluare/baremele şi tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat.

La această sesiune a Bacalaureatului s-au înscris peste 33.900 de candidaţi, care au susţinut examenul integral sau parţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.