Primele 1.000 de doze de imunglobulină au ajuns în România de la Crucea Roşie din Austria, urmând ca până la sfârşitul acestei luni să mai fie livrate 1.500 de doze. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că până la jumătatea lunii mai va ajunge în ţară şi restul cantităţii de imunoglublină din partea Austriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Sănătăţii, o mie de doze de imunoglobulină au fost livrate către SC Unifarm de la Crucea Roşie din Austria, urmând ca până la finalul acestei luni să mai fie livrate încă 1.500.

Reprezentanţii ministerului spun că, potrivit calendarului de livrări transmis de Austria, va fi livrată toată cantitatea de imunoglublină – de 16.000 de doze –, până la jumătatea junii mai.

De asemenea, sunt în curs de derulare procedurile de achiziţie de imunoglobulină din SUA.

Săptămâna trecută Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care prevede acordarea unui ajutor de stat către SC Unifarm SA pentru aprovizionarea cu imunoglobulină, în următorul an. Suma prevăzută este de 44,27 milioane de lei, fondurile fiind alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

România a solicitat sprijinul statelor membre ale Uniunii Europene prin intermediul Mecanismului European de protecţie civilă stabilit în baza Deciziei 1313/2013 a Parlamentului şi Consiliului European pentru furnizarea oricărei cantităţi disponibile de imunoglobulină umană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.