Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat construirea unui nou Spital Municipal, în parteneriat cu Banca Mondială, care va reuni într-un singur loc toate secţiile care acum sunt dispersate în diverse clădiri din oraş, multe dintre ele improprii pentru desfăşurarea actului medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Investiţia, pentru care Dominic Fritz a demarat împreună cu IFC, divizia de investiţii în dezvoltare a Băncii Mondiale, studiul de prefezabilitate este cea mai mare din ultimii 50 de ani, arată un comunicat de presă al USR.
 
„Acesta va fi ridicat între Aerodromul Utilitar şi acea clădire neterminată de mai bine de 20 de ani, care aparţine Ministerului Sănătăţii, unde se doreşte înfiinţarea unui nou centru oncologic”, a explicat Dominic Fritz. 
 
La acest proiect se adaugă şi finalizarea aproape în întregime a noii clădiri, în valoare de 2,5 milioane de lei, ridicată lângă Spitalul Municipal, care găzduieşte unul din cele mai noi aparate de radioterapie, un accelerator pentru tratamentul cancerului, dar şi un nou computer tomograf.
 
„Într-una din vechile clădiri ale Spitalului Municipal, pe care o reabilităm în prezent, este instalat cel de-al doilea aparat de radioterapie.  Sunt aparate performante de radioterapie şi investigaţii, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, achiziţionate în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, printr-un program al Băncii Mondiale. Va rămâne în funcţiune şi vechiul aparat, care are peste 20 de ani, dar încă poate fi util în tratarea anumitor forme de cancer”, a precizat primarul Timişoarei.
 
Toate aceste investiţii urmăresc să transforme Timişoara într-un centru de excelenţă în tratarea cancerului, a mai explicat edilul, conform sursei citate.
 
„Sute de timişoreni fac naveta în alte oraşe pentru a se trata de cancer, în momente dramatice pentru ei şi familiile lor. Prin investiţiile pe care le facem în sistemul sanitar vrem să le oferim condiţiile medicale necesare pentru un tratament performant aici, acasă, în Timişoara”, a mai subliniat Dominic Fritz.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.