Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că doreşte recuperarea pieţelor Aghireş, Latină şi Pompeiu, precizând că a depus plângeri penale şi acuză firme private de administrarea păguboasă a acestor pieţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Radu Mihaiu a transmis, vineri, că a depus plângeri penale în cazul unor firme private pe care le acuză de administrarea păguboasă a pieţelor Aghireş, Latină şi Pompeiu. 
Primarul USR susţine că aceste pieţe agroalimentare, în loc să încurajeze producătorii locali să îşi vândă produsele, au ajuns să fie nişte supermarketuri, din care primăria încasează mai nimic, iar “băieţii deştepţi” obţin chirii substanţiale.
“Cândva, demult, tare demult, s-au dat spre administrare unor firme private trei pieţe alimentare. Au fost date în administrare pentru preţuri modice, tocmai pentru a încuraja producătorii locali, pentru ca bucureştenii să nu plătească mult să cumpere fructe legume, carne, brânzeturi. Şi printr-un şir întreg de hotărâri de consiliu, caiete de sarcini, contracte păguboase, nişte băieţi <<deştepţi>> şi-au aranjat nişte imobile profitabile. Pieţele agroalimentare s-au transformat în supermarketuri, şi-au tras câteva etaje de birouri. Etaje! În loc de producători locali găsim preţuri de supermarket şi spaţii premium din care primăria încasează mai nimic, iar şmecherii încasează chirii substanţiale. Am făcut plângeri penale pentru cele 3 pieţe pentru care am documentat întreaga poveste: Piaţa Aghireş, Piaţa Latină şi Piaţa Pompeiu”, a declarat primarul Radu Mihaiu.
El a menţionat că în parale face demersurile pentru a recupera aceste spaţii. 
“Din nefericire, situaţia lor juridică este (probabil intenţionat gândită) foarte complicată, existând procese în instanţă, insolvenţă şamd. E greu de curăţat după 20 de ani de administraţie roşie, dar ne-am pus cizmele şi ne-am apucat”, a mai precizat primarul Sectorului 2.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.