Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, afirmă că educaţie trebuie să continue, chiar dacă şcolile s-au închis, mai ales dacă măsura s-ar putea prelungi. ”Vom asigura din bugetul local tablete pentru toţi profesorii şi pentru toţi elevii din Sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile online”, a anunţat, luni seară, Tudorache.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şcolile se închid, dar educaţia trebuie continuată! Am intuit închiderea şcolilor, ca măsură preventivă care trebuia luată, în contextul creşterii numărului infectărilor cu coronavirusul SARS-CoV-2. Am avut discuţii cu colegii din primărie, despre ce măsuri putem lua, la nivel de administraţie publică locală, pentru continuarea educaţiei. Copiii nu pot sta degeaba, dacă această vacanţă impusă se va prelungi”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Tudorache.

Acesta afirmă că sunt unele soluţii simple, bazate pe aplicaţii ca YouTube sau Facebook live, care nu necesită decât prezenţa în gospodărie a unui smartphone sau tabletă, cu conexiune la internet.

”Profesorii îşi fac conturi, lecţiile sunt predate live şi pot răspunde întrebărilor elevilor, în comentarii. Rămâne de rezolvat doar problema unei minime infrastructuri necesare. De aceea am decis că vom asigura din bugetul local tablete atât pentru toţi profesorii, cât şi pentru toţi elevii din Sectorul 1, urmând să asigurăm tot necesarul logistic pentru a susţine cursurile online”, a mai scris primarul.

Acesta a precizat că va reveni cu amănunte legate de toată desfăşurarea procedurii de obţinere.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie - 22 martie inclusiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.