După recuperarea celor patru hectare şi reîntregirea Parcului Plumbuita, primarul USR Radu Mihaiu continuă strategia de extindere a spaţiului verde în Sectorul 2 prin exproprieri de terenuri private. Astfel, urmează să exproprieze 13.715 mp de spaţiu verde pentru amenajarea unui nou parc în Sectorul 2 şi cinci grădini urbane cu locuri de joacă. Sunt vizate cartierele cu deficit de spaţiu verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi este o zi importantă pentru comunitatea Sectorului 2. După multă muncă, documentaţii şi studii de fezabilitate, am primit acordul Consiliului General pentru a demara procedurile de expropriere de spaţii verzi. Este vorba de achiziţionarea unui teren de 10.234 mp, bogat în vegetaţie, care astăzi este, din păcate, un depozit de deşeuri. Îl amenajăm în noul Parc Moroeni - un parc multifuncţional pentru oamenii din cartierele Creangă şi Andronache, care nu au niciun spaţiu verde, niciun loc de joacă şi nicio facilitate de petrecere a timpului liber. Avem un plan foarte clar de a-l transforma într-un parc pentru toate generaţiile. Cu locuri de joacă, zonă de experimente senzoriale şi grădini de ploaie pentru copii. Cu facilităţi pentru practicarea sportului în aer liber. Cu un amfiteatru central şi foişoare dedicate socializării şi organizării de evenimente şi workshop-uri. Cu o promenadă generoasă în jurul lacului şi zone dedicate relaxării în mijlocul naturii. În paralel, expropriem încă cinci terenuri pentru extinderea reţelei de grădini urbane de cartier. Trei dintre acestea vizează cartierul Andronache”, a declarat Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, conform comunicatului de presă al USR Bucureşti.

Primăria Sectorului 2 va iniţia procedurile de expropriere de terenuri private atât pentru amenajarea Parcului Moroeni, cât şi pentru:

1. Extinderea cu 445 mp a spaţiului de odihnă existent în Şoseaua Mihai Bravu 125A. 445 mp încadraţi cu regim construibil vor fi salvaţi de la betonare. În prezent, terenul este verde şi de el vor beneficia locuitorii blocurilor de locuinţe aflate în proximitate.

2. Exproprierea unui teren privat de 985 mp pentru amenajarea unui spaţiu de petrecere a timpului liber, cu loc de joacă, pe str. Tuşnad nr 43. Un răspuns la o nevoie reală pentru oamenii din cartierul Andronache, care sunt forţaţi să străbată distanţe mari până la Parcurile I. Creangă şi Motodrom. În prezent, terenul este abandonat şi va deveni un beneficiu pentru comunitate, cu câteva investiţii utile: plantări arbuşti, gard viu, flori perene şi anuale, dotări cu mobilier urban, mese de şah şi ping-pong, amenajarea unui loc de joacă pentru copii şi a unei zone de calisthenics.

3. Crearea unei grădini urbane în Doamna Ghica 1B prin cumpărarea unui teren de 176 mp.

4. Terenul privat de 796 mp Str. Periş nr 6A  va fi transformat din spaţiu verde invadat de deşeuri în grădină publică cu loc de joacă pentru locuitorii cartierului Andronache. Se vor face investiţii în plantări, amenajări cu plante perene şi flori, dotări cu mobilier urban, mese de şah şi ping-pong, un loc de joacă pentru copii şi o zonă dedicată sportului în aer liber (calisthenics).

5. Crearea unei grădini urbane cu loc de joacă pe Str. Cumpenei nr. 6 prin exproprierea unui teren privat de 1.079 mp, în prezent abandonat, plin de buruieni şi gunoaie. Va fi transformat într-un loc propice de petrecere a timpului liber pentru locuitorii cartierelor Creangă şi Andronache. Şi aici se vor face investiţii în plantări şi amenajări – loc de joacă pentru copii, mese de şah şi ping-pong, zonă dedicată practicării sportului în aer liber.

Sursa citată reaminteşte că Sectorul 2 are cel mai puţin spaţiu verde pe cap de locuitor. O realitate ce se datorează şi faptului că a pierdut prin retrocedări multe terenuri aflate cândva în domeniul public. Strategia de extindere a spaţiului verde asumată de primarul Radu Mihaiu este susţinută de comunitatea Sectorului 2, care s-a aliat campaniei derulate https://recuperamspatiulverde.ro/ . Totodată, este şi asumarea în faţa Comisiei Europene, ce a desemnat Sectorul 2 drept oraşul parte din „Misiunea celor 100 de oraşe neutre climatic şi inteligente până în 2030”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.