Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, reclamă lipsa de implicare a unor instituţii în rezolvarea crizei deşeurilor cu care oraşul se confruntă de mai multe luni. Edilul susţine că "Instituţia Prefectului pare că e autistă şi că nu înţelege nimic din ce se întâmplă", în condiţiile în care de peste o lună nu răspunde la solicitarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a declara starea de alertă în criza deşeurilor. În ceea ce priveşte Garda de Mediu, edilul susţine că "probabil e la mare, sau în concediu, sau undeva".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Suntem în postura în care constatăm nişte lucruri, în care trimitem, documentat şi argumentat, nişte realităţi care, de fapt, cred că sunt vizibile pentru toată lumea şi avem nişte instituţii care foarte clar nu-şi fac treaba. De ce spun lucrul ăsta? Am o serie de hârtii, procedura de la Sectorul 1 este procedura pe care noi am aplicat-o iniţial, cu o diferenţă, diferenţa este că Instituţia Prefectului pare că e autistă şi că nu înţelege nimic din ce se întâmplă, motiv pentru care sunt absolut siderat de faptul că după şedinţa de CLSU din data de 16, cu toate documentele înaintate, cu reveniri la adrese către Prefectură, în momentul ăsta noi nu avem un răspuns nici că e laie, nici că e bălaie, adică nici că se constată starea de alertă, nici că nu, de la Prefectură, ceea ce mi se pare ireal. Vorbim de iunie, iunie. Oraşul se umple de gunoaie, este evident că lucru ăsta este lăsat în mod deliberat pentru că, dacă veţi constata undeva în apropierea locurilor de o anumită importanţă - staţii de autobuz, în zona de parcuri sa de locuri de joacă - coşurile stradale dau pe afară, mai încolo sunt luate. În orice logică, ori cineva nu lucrează şi atunci e oraşul plin de deşeuri şi coşurile stradale pline, ori cineva pare că lucrează într-un anumit fel încât doar acolo unde deranjează şi, atenţie şi doar în zilele în care deranjează, nu se colectează şi se lasă pentru a crea un disconfort ş se lasă pentru a avea o problemă cu Volosevici”, a declarat presei, luni, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. 
 
El a precizat că Direcţia de Sănătate Publică a avut o "reacţie rapidă de fiecare dată şi corectă, cu constatarea a ceea ce este real, şi anume un pericol efectiv prin faptul că nu se colectează deşeuri”, Agenţia pentru Protecţia Mediului este în "imposibilitatea de a avea reacţie” pentru că deciziile acestei instituţii sunt legate de deciziile Gărzii de Mediu, despre care edilul susţine că "probabil e la mare, sau în concediu, sau undeva".
 
Edilul a explicat că la marginea oraşului se depozitează ilegal deşeuri, însă comisarii Gărzii de Mediu sunt singurii care pot confisca vehiculele cu care acestea sunt duse pe domeniul public, Volosevici spunând că Garda de Mediu nu a făcut "absolut nimic în acest sens”.
 
În ceea ce priveşte Prefectura, edilul a susţinut că i se "pare jenant" ca din 22-23 iunie Prefectura să nu răspundă autorităţii locale care cere constatarea stării de alertă din cauza neridicării la timp şi de peste tot a deşeurilor.
 
În schimb, edilul a afirmat că a primit un document prin care Prefectura "şi-a exprimat îngrijorarea că nu se ridică gunoiul la timp”.
 
"Îmi este foarte clar că este o campanie întreagă îndreptată împotriva mea. Nu am o problemă, dar mult mai grav decât lucrul ăsta este că, de fapt, vorbim de sănătatea publică, despre nişte instituţii care ar trebui să răspundă la nişte chestiuni care sunt foarte grave”, a mai declarat primarul Andrei Volosevici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.